Izdvojene vestiPolitika

Вулин: Добри резултати рада у протеклој години

СрбијаРеално /БЕОГРАД/ 18.11 – Министар унутрашњих послова Александар Вулин руководио је данас осмим
састанком Стратешке групе Дирекције полиције на коме су анализирани резултати рада организационих јединица и подручних полицијских управа Министарства унутрашњих послова у последњих десет месеци.

Руководиоци организационих јединица у седишту Министарства и начелници полицијских управа реферисали су министру Вулину резултате које су до сада остварили и предочили мере које планирају да преузму у наредном периоду како би њихов рад био још ефикаснији, а безбедност грађана подигнута на још виши степен.

Министар Вулин се захвалио председнику Републике Србије Александру Вучићу на подршци коју даје полицији, а која се огледа и у повећању плата запослених и континуираном побољшању материјалног положаја и стандарда припадника Министарства унутрашњих послова, као и у јачању капацитета кроз набавку опреме,
наоружања и унапређења услова рада, речено је у саопштењу.

Министар Вулин је истакао да је полиција у претходних годину дана остварила добре резултате, у највећем броју области знатно боље него у истом периоду претходне године и нагласио да очекује да ће сви припадници полиције са истом посвећеношћу и ангажовањем наставити да раде како би осигурали безбедност и сигурност сваког нашег грађанина.

„У последњих годину дана разбијена је 21 организована криминална група и ухапшено 145 криминалаца који су представљали опасност и претили да уруше стабилност и правни поредак наше земље“, рекао је министар Вулин који је посебно похвалио храброст, одлучност и упорност припадника криминалистичке полиције
који су разбили један од најопаснијих криминалних кланова у Европи Беливук – Миљковић.

Истакао је да је борба против наркотика била апсолутни приоритет у раду полиције у протеклих 10 месеци, која је запленила скоро осам тона наркотика и више од 98,6 хиљада комада различитих дрога.
„Нећемо дозволити нарко-дилерима да трују нашу децу и уништавају им будућност. И најмањи нарко-дилер наћи ће се на удару полиције и бити склоњен са улице“, поручио је министар Вулин.

Нагласио је да ће Министарство унутрашњих послова и сви припадници полиције заштитити сваког човека, и да је посебна пажња усмерена на борбу против уличног криминала, разбојништва, крађе и других имовинских деликата којима су у највећој мери погођени обични грађани.

Прецизирао је да је појачаним радом полиције у последњих годину дана стопа криминала смањена за 1,96 одсто, односно да је почињено 1.339 кривичних дела мање. Вулин је посебно је похвалио рад припадника Полицијске управе за град Београд који су допринели значајном смањењу броја почињених кривичних дела као
и великом проценту расветљавања најтежих кривичних дела.

Током састанка министар Вулин захтевао је од свих руководилаца и начелника још већу посвећеност и будност у борби против криминала и трговине наркотицима. На састанку је усвојена и нова Стратешка процена јавне безбедности, као и Стратешки план полиције за период од 2022. до 2025. године.

Back to top button