Srbija

Вулин испратио полицajцe у мировну мисију на Кипар

СрбијаРеално/БЕОГРАД/10.12 – Министар унутрашњих послова Александар Вулин разговарао је данас са припадницима Министарства унутрашњих послова који ће у наредним данима бити упућени у мировну мисију у Републици Кипар.

Министар Вулин пожелео је полицијским службеницима Светозару Радићу и Предрагу Васићу успешан рад у оквиру мировне мисије и поручио им да они у Републици Кипар делују у оквиру мисије УН, али да су изнад свега припадници српске полиције, који својим понашањем и радом треба да буду достојни представници Републике Србије.

Фото: МУП

„У мировним мисијама ви сте представници Србије и Министарства унутрашњих послова. Ви ћете показати из колико великог народа долазите, показаћете разумевање и емпатију за туђу бол и муку, баш зато што је и ваша земља и ваш народ пролазио кроз многе патње. На вама је да покажете стечена знања и вештине, све способности и квалитете које има српски полицајац, али оно што је најважније, на вама је да покажете људскост коју поседује српски народ”, истакао је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

„Поред пружања помоћи онима којима је помоћ најпотребнија, будите отворени да научите нешто ново и сутра по повратку у земљу, то своје знање и искуство поделите са својим колегама из Жандармерије и Јединице за обезбеђење одређених личности и објеката“, рекао је министар полиције Александар Вулин.

Back to top button