Politika

Вулин: Нећемо заборавити претке, ревизија историје недопустива

СрбијаРеално, 03.11./БЕОГРАД/Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да Србија никада неће заборавити своје претке и да ће слободарска традиција српског народа опредељивати нашу државну политику, док год Србију води председник Александар Вучић.

Вулин је на међународном форму „Сећање на победнике“ одржаном у Руском дому у Београду подвукао да је ревизија историје недопустива, те да и Србија и Русија могу бити поносне на своју историју и да су и једна и друга земља увек биле на оној бољој, лепшој, честитој страни света, међу земљама победницама.

„Председник Александар Вучић чврсто стоји на позицији да ревизија историје није могућа и да је опасна. Онај ко дозволи ревизију историје дочекаће да му се историја понови. Српска историја је трагична, али је то историја борбе за слободу“, рекао је Вулин.

Министар полиције је нагласио да Србија не заборавља своје претке, систем вредности на основу којих су победили и по којима су живели, али ни да су били на правој страни света, никада на погрешној.

„Ревизија историје се не своди само на Други светски рат, већ се води и у вези са Првим. Ревизија резултата Другог светског рата је завршена убијањем две силе победнице Југославије и Совјетског савеза и уједињавањем поражене силе Немачке. Зато данас, када слушамо да је у реду да се Немци уједине, а да Срби нипошто не смеју да се уједине и да српски свет никада не сме да постоји, онда морамо да се сетимо суштинске истине да нисмо сви исти“, истакао је министар Вулин.

Вулин је поручио да ћемо, уколико заборавимо злочине аустроугарског и немачког окупатора, допустити лаж да смо сви исти, да су стрељани ђаци у Крагујевцу исто што и војници Вермахта који су их убијали.

„Не можемо да прихватимо глупост која се данас понавља у читавој Европи да су заправо сви били невине жртве великих ратова. Нису и није истина и никада нећемо бити сви исти и не можемо да будемо сви исти. Народи чији преци нису своје синове ставили на страну победника нека се љуте на своје претке, али нека нас оставе да будемо поносни на наше претке, јер су нас одвели на праву страну света“, закључио је Вулин.

Back to top button