Politika

Вулин: Полиција једина брана насиљу и силеџијама

СрбијаРеално/БЕОГРАД/1.12 – Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин истакао је да се у суботу нису одиграли никакви еколошки протести, већ класичан пример обојених револуција које смо виђали у Хонг Конгу и Белорусији, а чији је основ прављење нереда, малтретирање грађана и посебно, таргетирање полиције и њихових породица.

„Једино насиље које је вршено, вршено је од стране Зеленовића и Чуметових радника. Полиција ни према коме није применила силу, полиција никог није истукла. Полиција се максимално уздржавала, што и сада радимо, мени стављају глупости у уста како сам рекао да ће полиција применити насиље. То је потпуна глупост. Полиција чини све да до насиља не дође, ми смо једина брана насиљу. Ми када станемо у кордон код Сава центра, они нам вичу керови, гађају нас свим и свачим, говоре нам склоните се, а онда када изазову сукобе као у Шапцу, вичу где је полиција. Хоћете ли ви полицију или нећете полицију, да стојимо или не стојимо ту? Ја сам упозорио на ово, када смо повукли закон о полицији, већ тада сам рекао да су насилни протести били припремани још тада и да уопште није важан повод”, поручио је Вулин.

Напада се председник Вучић, председница Владе и МУП, врло прецизно, тачно знају које су то тачке отпора, које се не мире са Рокфелером, које неће да попусте, рекао је Вулин гостујући у Јутарњем програму телевизије Пинк,
“Полиција ће стриктно поштовати закон, полиција неће примењивати силу ни према коме, полиција води рачуна да не буде насиља. Ми смо једина брана насиљу и силеџијама”, истакао је министар унутрашњих послова.

Back to top button