Izdvojene vestiSrbija

Вулин: Протести у Београду немају ни мало везе са чистим ваздухом, већ са прљавим новцем и прљавом политиком

СрбијаРеално/ИСТОЧНО САРАЈЕВО/ 29. 11 – Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас у Источном Сарајеву да протести који су одржани у суботу широм градова Србије немају никакве везе са екологијом већ са прљавом политиком и прљавим новцем и да постоје врло моћни политички центри ван граница Србије који желе да председник Александар Вучић више не води Србију.

Вулин је истакао да им је то циљ између осталог и због тога да Република Српска не би била чувана и сачувана и да би се вратили у време када смо говорили о братским односима, а нисмо могли да кажемо због чега смо браћа.

Навео је да у том времену 2.000. година, у коме смо се наводно волели, није изграђен ни један пут, трг, фабрика, ни једна школа није направљена Републици Српској.

„Док је Александар Вучић на власти и води Републику Србију, Република Српска ће бити сачувана, а политичка стабилност у Србији ће бити очувана“, нагласио је Вулин.

Истакао једа се путеви и мостови у Србији не блокирају зато што је некоме стало до чистог ваздуха и да се еколошки проблеми не решавају тако што покушате да учините живот немогућим, нападнете човека и премлатите га и водите организовану кампању против полиције.

„Екологијом се не баве они који премлаћују људе, свесно креше закон и свесно нападају полицију где год стигну. Еколошки проблеми се решавају као свуда у свету радом, организацијом,организованом и сигурном државом, а не блокадом ауто-пута од стране неколико хиљада људи у читавој Србији којом се онемогући кретање седам милиона људи и ремети њихов свакодневни живот“, истакао је српски министар полиције.

„Ми ћемо сачувати политичку стабилност по сваку цену, поштоваћемо закон, али сви грађани Републике Србије треба да знају да ови скупови немају ни мало везе са екологијом и чистим ваздухом, већ са прљавом политиком, прљавим новцем и онима који би волели да од наше Србије направе несигурно и нестабилно место“, рекао је Вулин.

Back to top button