Izdvojene vestiSrbija

Вулин: Пуна подршка Сектору за ванредне ситуације

СрбијаРеално/БЕОГРАД/13.12 – Министар унутрашњих послова Александар Вулин данас је одржао годишњи састанак са руководиоцима Сектора за ванредне ситуације и поручио да сви ватрогасци-спасиоци имају пуну подршку своје државе на челу са председником Србије Александром Вучићем и најавио нова улагања.

Руководиоци Сектора за ванредне ситуације реферисали су министру Вулину о оствареним резултатима по линији рада током 2021. године као и будућим циљевима и плановима.

„Био сам бескрајно поносан на вас, не само када смо били заједно у пожарима у нашој земљи, већ и када сте помагали у Републици Српској, Северној Македонији, Грчкој. Можда је у Грчкој било за нијансу опремљенијих од нас, али обученије, организованије, способније и пожртвованије није имао ниједан контигент“, реко је Вулин.

Указавши да су у Грчкој пожаре гасили ватрогасци из 25 различитих земаља, министар је рекао да је премијер Грчке желео да се види само са министром унутрашњих послова Србије да би се захвалио за сву помоћ и подршку.

Фото: МУП

„То је друга слика Србије, промењена слика Србије, слика Србије коју предводи председник Александар Вучић. Србије која помаже другима, а не тражи помоћ за себе. Ви сте помогли Републици Српској, Северној Македонији, Грчкој, да је требало и да су тражили од нас били смо у стању да помогнемо и другима у региону“, казао је министар.

Говорећи о даљем опремању Сектора за ванредне ситуације, министар је рекао да ће до краја године ватрогасци добити 213 нових комплета интервентне униформе, и да ће током следеће године највећи део униформи бити зановљен.

Министар Вулин се захвалио свим припадницима Сектора на пожртвованости и храбрости у обављању свог посла, поручивши им да имају пуну подршку своје државе и председника и да је бескрајно поносан на њихов рад.

Вршилац дужности начелника Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић захвалио се министру Вулину на подршци и истакао да ће МУП наставити да ради на побољшању услова рада ватрогасаца-спасилаца, набавци нових униформи, али и реновирању ватрогасних станица.

Фото: МУП

Додао је да је у плану и набавка два противпожарна хеликоптера и најавио да ће у Србији ускоро почети производња ватрогасних возила, па на њих неће морати да се чека и до 40 година.

„План нам је и да у већим градовима као што су Београд, Нови Сад, Ниш и Kрагујевац оформимо мање ватрогасно-спасилачке јединице како би ватрогасци-спасиоци што пре стизали на лице места“, рекао је Чаушић, који се још једном захвалио министру Вулину на великој подршци припадницима Сектора за ванредне ситуације.

Чаушић је посебно најавио да би општина Нови Београд ускоро требало да добије своју ватрогасну станицу и да би камен темељац требало ускоро да буде постављен.

Back to top button