Izdvojene vestiSrbija

Вулин: Разбијањем једног од најсуровијег клана у Европи, српска полиција заслужила поштовање свих међународних партнера

СрбијаРеално/БЕОГРАД/23.12 – Министар унутрашњих послова Александар Вулин одржао је данас састанак са полицијским изасланицима Републике Србије у иностранству и поручио им да су они представници Републике Србије и Министарства унутрашњих послова и да својим радом и професионализмом треба да допринесу очувању угледа своје земље и институције која их је упутила на службу у иностранство.

Полицијски изасланици известили су министра о резултатима које су остварили у претходном периоду и наредним плановима и активностима.

„Углед Србије који је подигао и изборио председник Републике Србије Александар Вучић, ви треба да чувате и браните. Да будете достојни представници Србије, српског народа и честитог српског полицајца, да радом и знањем оправдате указано поверење и дате пун допринос јачању угледа наше земље“, поручио је министар полиције.
Вулин је истакао да српска полиција ужива углед у свету, да је поуздан и достојан међународни партнер у борби против свих видова криминала и стварања сигурног окружења, како за своје, тако и за грађане других држава.

„Разбијањем једног од најсуровијег и најорганизованијег нарко-клана у Европи, клана Беливук-Миљковић, разбијањем 22 организоване криминалне групе, учешћем у великим међународним акцијама, српска полиција изборила је и заслужила поштовање свих међународних партнера и релевантних институција. Српска полиција својим трудом и радом показала је да је поуздан и кредибилан међународни партнер”, поручио је министар полиције Вулин.

На састанку су усаглашене смернице будућег деловања полицијских изасланика и њиховог доприноса у сарадњи српске полиције са иностраним колегама у међународној полицијској сарадњи.

Back to top button