Srbija

Вулин: Разбијањем клана Беливук-Миљковић нарко-клановима је отет регрутни центар

СрбијаРеално/БЕОГРАД/25.11 – Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да је председник Србије Александар Вучић мета нарко-кланова, јер разбијањем клана Беливук- Миљковић они нису само изгубили новац, већ им је првенствено отета регрутна база.

„Уводећи ову акцију и инсистирајући да се она безрезервно спроведе, председник Вучић им је отео регрутну базу. Они су овде регрутовали нашу децу да врше различита кривична дела“, рекао је Вулин и додао да је ta банда убијала не само у Србији, већ и у другим земљама, и то не само балканским.

Kако је рекао, отимање регрутне базе је најснажнији ударац који је задат кавачком и шкаљарском клану који регрутовану децу користе као потрошну робу, јер је добар део њих убијен од стране тих кланова.

Министар Вулин је истакао да је доказан велики број кривичних дела убистава које су починили и нагласио да ће бити разочаран и изненађен уколико сви припадници овог клана не добију доживотну робију.

Министар је прецизирао да је полиција током ове године открила 21 организовану криминалну групу и ухапсила око 150 осумњичених да су њихови чланови.

Министар полиције је навео да ће ова година у односу на 2019. годину која је била историјска по заплени наркотика, бити рекордна, али и додао да у том смислу никада није задовољан и да полиција мора више да се посвети проналаску илегалних лабораторија.

Изјавио је и да је поносан због појачаног интересовања младих за рад у полицији и најавио да је првих 400 позорника завршило обуку и да ће ускоро почети са радом.

Министар је на скупштинском Одбору за одбрану и унутрашње послове навео да ће у наредном периоду бити проширени капацитети Центра за основну полицијску обуку како би што брже већи број припадника полиције могао да буде обучен и почне са радом у функцији грађана.

Вулин је рекао да је током првих шест месеци ове године у радни однос примљено 457 особа, као и да је повећан број обука како би полиција спремно одговорила на све потребе грађана.

Министар је указао да ће до краја године из Центра за основну полицијску обуку изаћи око 1.100 нових припадника полиције који ће радити у различитим секторима и нагласио да је циљ Министарства да се полиција обнови и подмлади.

Истакао је да је Криминалистичко-полицијски универзитет добио приоритет при запошљавању и да свршени студенти овог универзитета неће ни дана радити са средњом школом, већ ће добити своје радно место као официри полиције за шта су и школовани.

„На тај начин структура добре и образоване деце ће радити оно за шта су се школовали. Не чекају ништа, немају конкуренцију, они су први који добијају своје радно место у складу са својим образовањем“, рекао је министар Вулин.

Најавио је данас и да ће ускоро бити формирана речна јединица полиције, која ће обједињено радити и бринути о безбедности на свим пловним рекама.

„У последњих неколико дана имали смо веома успешне заплене нафте и акцизних производа на Дунаву и то је нешто чему ћемо се у наредном периоду значајно посветити”, рекао је и указао да је Дунав је европски коридор који, као и друге реке у претходном периоду, није довољно контролисан.

„Прекинућемо шверц и повећати безбедност на рекама. Нико није кажњен на реци зато што је пијан возио скутер, а у питању је саобраћај и овде важе иста правила“,поручио је.

Министар унутрашњих послова је додао да ће у скупштинску процедуру бити пуштен предлог закона по којим би полиција добила већа овлашћења када је у питању безбедност на рекама, слична онима која има када је у питању безбедност саобраћаја на путевима.

Back to top button