Srbija

Вулин разговарао са Франческом Бонели

СрбијаРеално/БЕОГРАД/09.11. – Министар унутрашњих послова Александар Вулин разговарао је данас са Франческом Бонели, шефом представништва УНХЦР-а у Србији, о унапређењу сарадње у области управљања ирегуларним миграцијама.

Министар Вулин истакао је да је задовољан досадашњом сарадњом са УНХЦР-ом и захвалио се Бонели на неутралној позицији коју имају поводом статуса Косова и Метохије.

Нагласио је да су од великог значаја за Министарство унутрашњих послова донације УНХЦР-а, организоване обуке за припаднике МУП-а, као и њихова помоћ у континуираном унапређењу наших капацитета у вези са управљањем илегалним миграцијама.

Бонели је похвалила досадашње напоре Републике Србије у управљању мигрантском кризом, у чему је, како је рекла, показала хуманост и одговоран приступ.

Истакла је да је УНХЦР спреман да помогне у јачању капацитета МУП-а у области азила и надгледања границе и позвала представнике МУП-a да 14. децембра ове године у Скупштини Србије присуствују догађају поводом 70 година од усвајања Конвенције о статусу избеглица.

Back to top button