Srbija

Вулин са представницима полицијских синдиката, захвалио на подршци

СрбијаРеално/БЕОГРАД/21.12 – Министар унутрашњих послова Александар Вулин разговарао је данас са представницима пет највећих полицијских синдиката о резултатима оствареним током ове године на пољу побољшања услова рада и материјалног положаја припадника полиције и других запослених у Министарству.

Представници синдиката дали су апсолутну подршку раду Министарства унутрашњих послова и министру Вулину, констатовали да улагање у полицију и њено опремање никада није било на вишем нивоу и да полицијски службеници нису уживали већу подршку и поверење руководства МУП-а.

Министар је представницима синдиката захвалио на разумевању и подршци коју су пружили и изразио уверење да ће добар социјални дијалог и сарадња бити настављени и у наредном периоду, саопштило је ресорно министарство.

Министар Вулин је истакао да захваљујући политици председника Србије Александра Вучића и економском напретку наше земље буџет Министарства унутрашњих послова константно расте, а самим тим и стандард припадника полиције.

“Захваљујући подршци државног врха плате запослених бележе сталан раст, ове године су увећане у два циклуса за пет одсто, а очекује нас повећање примања и наредне године”, истакао је министар и нагласио да константним улагањима Министарство јача своје капацитете кроз набавку опреме, наоружања и унапређења услова рада.

Указао је да је улагање у опрему и наоружање улагање у безбедност наших припадника, али и безбедну будућност наше деце.

“Полицајци обављају један од можда најтежих послова, што држава изузетно цени и поштује и труди се да им се кроз различите пројекте захвали на пожртвовању, борби и резултатима које остварују. Само кроз пројекат државне станоградње, коју је иницирао председник Вучић, великом броју припадника снага безбедности биће решено животно питање, први пут после 20 година. До сада је купопродајне уговоре закључило 2.275 полицијских службеника”, прецизирао је министар.

Истакао је да ће обуке и стручна усавршавања бити приоритет Министарства и у наредном периоду и нагласио да се више неће дозволити да постдипломци Криминалистичко-полицијског универзитета раде са нижим степеном образовања, као што је то био случај у претходном периоду.

“Ту грешку смо исправили и њих 547 промовисано је у чин заставника и поручника са одговарајућом стручном спремом. Ми улажемо у будућност, у млад кадар који ће сутра раме уз раме са старијим колегама бринути о безбедности народа и бити стуб и ослонац Србије”, нагласио је министар.

Министар је указао да поред бриге о активном саставу, Министарство води рачуна и увек ће бринути о сродницима и деци својих припадника који су страдали обављајући своју дужност.

“Током ове године у радни однос примљен је 101 сродник погинулих и рањених полицајаца, а 168 деце, малишана наших колега, су стипендисти Министарства унутрашњих послова”, казао је министар и нагласио да жртва њихових очева никада неће бити заборављена.

Састанку су присуствовали представници Независног синдиката полиције, Синдиката српске полиције, Полицијског синдиката Србије, Независног полицијског синдиката и Синдиката ватрогасаца Србије.

Back to top button