Izdvojene vestiPolitika

Вулин се састао са Петрушевим – унапређена сарадња

СрбијаРеално/МОСКВА/3. 12 – Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин и секретар Савета безбедности Руске Федерације Николај Патрушев оценили су данас у Москви да је у последњих шест месеци значајно унапређена сарадња између Министарства унутрашњих послова Републике Србије и органа безбедности Руске Федерације.

Вулин, који борави у дводневној посети Руској Федерацији, истакао је да су односи Србије и Руске Федерације на највишем нивоу, баш као и односи председника Вучића и председника Путина.

Током трећег састанка који је, током ове године, Вулин имао са Патрушевим, српски министар нагласио је да председник Србије Вучић води политику самосталности и независности и да ће Србија, док год је он води, бити окренута сарадњи са Руском Федерацијом, истичући да је стратешко партнерство Србије са Русијом изузетно значајно.

Патрушеву је пренео најсрдачније поздраве председника Вучића и истакао да ће Србија остати доследна војној неутралности и да никада неће бити део простора за покретање кампање против Русије и њеног руководства на челу са председником Путином.

На састанку је истакнуто да су “обојене револуције” постале, већ традиционални инструмент политике одређених центара моћи и земаља које имају за циљ нарушавање државности и губитак суверенитета под изговором демократизације и констатовано да се слободне земље морају томе одупрети.

Српски министар полиције је истакао да је сарадња између Србије и Русије на највишем нивоу захваљујући добрим личним односима председника Вучића и Путина и нагласио да Србија изузетно цени гест Русије и њеног председника Путина, који је за нашу државу обезбедио довољне количине гаса.

Вулин је захвалио Руској Федерацији на доследном ставу и поштовању територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије и доследном поштовању и примени Резолуције 1244.

Back to top button