Izdvojene vestiSrbija

Вулин: Србија поштује међународно право, али има право да износи истину

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је да Србија поштује међународно право, али и да има право да говори истину и нагласио да у Сребреници није почињен геноцид.

„Имам право да кажем да не могу да разумем да Насер Орић није у затвору и да не могу да разумем да нико не дође у Братунац, и да не могу да прихватим да је Рамуш Харадинај невин човек, не зато што је невин, већ зато што су поубијали све сведоке на његовом суђењу и да је то у реду. Да нико није одговоран за „жуту кућу“, ни за;Олују“, рекао је министар Александар Вулин у емисији „Прва тема“, на телевизији Прва..

Навео је да у Сребреници није било геноцида и да има свако право да то мисли и каже јавно.

„Могуће је у неком ауторитарном режиму да ми то забраните и да ме због тога тужите и ставите у затвор као новинара Танјуга, јер не мисли као Жељко Комшић.
Многи у Босни и Херцеговини не мисле као Комшић, као на пример најмање милион Срба који живе у Босни и Херцеговини. Претпостављам да су сви за робију. Јер ето, њима треба рећи како треба да мисле. У овом тренутку у највећем броју кафана се пева “Ђенерале, нек је твојој мајци хвала” Је л; треба да похапсим све те људе?“, рекао је министар Вулин.

На опаску Милана Антонијевића да треба да их разувери да је то патриотизам, министар је рекао да разуме присутну нервозу код Антонијевића, јер му је
слаба аргументација, али да не разуме манире упадања у реч и недозвољавања саговорнику да заврши реченицу.

Вулин je поручио је приликом гостовања на ТВ Прва да се избори у Србији добијају изграђеним путевима, мостовима, фабрикама и да зато Александар Вучић добија изборе.

“Избори у Србији се добијају путевима, мостовима, фабрикама и зато Александар Вучић добија изборе. Не добија их тензијама које није подигао. Није Александар Вучић подигао некакве иницијативе за ова или она права да иду пред камерама и праве хаос у Београду. Александар Вучић је причао о мостовима, болницама и
путевима и тако се добијају избори у Србији”, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Говорећи на тему на који начин се исписује историја у Србији, министар Вулин је поручио да је тражио на седници Владе Србије да држава Србија пише уџбенике из српског језика, историје и географије, а не Хашки трибунал.

“Тражио сам на седници Владе да уџбенике из српског језика, историје, географије пише држава Србија и да се пише за све Србе где год они живели. Не да ми пише Хашки трибунал. Јер по том Хашком трибуналу, ми смо 2015. године требали да прихватимо Резолуцију по којој су Срби, одлуком Савета безбедности Уједињених
нација, проглашени првим геноцидним народом у историји планете. После два светска рата, после Матхаузена и Аушвица, после Јасеновца, Срби би били геноцидан народ. Е то је кад пустите другима да вам пишу историју. Не, ми морамо да напишемо своју историју” поручио је министар унутрашњих послова.

Back to top button