Srbija

Вулин: Сваки протести попут оних одржаних у суботу полицију коштају око милион и сто хиљада евра

СрбијаРеално/БЕОГРАД/6.12 – Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да одређени центри моћи желе дестабилизацију Србије и да само захваљујући огромној уздржаности државе и полиције држава избегава сукобе и додао да сваки протест попут оних одржаних у суботу полицију коштају око милион и сто хиљада евра.

„У суботу сте буџет Министарства унутрашњих послова оштетили за милион и сто хиљада евра. Када следећи пут будете причали о томе да држава треба да издвоји милион евра за лечење неког детета, сетите се да сте лечење тога детета потрошили у суботу. Тај новац нисмо морали да потрошимо, јер полиција није требало да буде ту, ванредно ангажована“, поручио је Вулин у јутарњем програму телевизије Пинк.

Истакавши да сваки протест овога типа српску полицију кошта око милион и сто хиљада евра, министар је додао да се на тај начин наноси и штета тиме што је стао саобраћај, што неко није хтео да пролази кроз Србију, па је платио путарину у Румунији, што нека роба или неки човек нису стигли на одредиште.

„Огромна већина људи који су изашли у суботу не прима паре од Рокфелер фондације, ни од кога, али организатори протеста и они које ти људи подржавају примају паре од страних фондација. Имате право да кажете борим се за то да Ђилас буде најбогатији, да се залажем за то да Рокфелер одлучује ко ће у Србији бити на власти и да плаћа људе за то. То је ваше право. Али само треба да се зна да је то то, да ово нема везе са екологијом и животном средином “, рекао је министар.

Back to top button