Izdvojene vestiPolitika

Вулин: За поступање полиције одговорност је моја

СрбијаРеално /БЕОГРАД/ 12.12 – Полицијом се руководи у складу са законом и у складу са законом се раде процене њеног ангажовања.

Председник Вучић је само истакао очигледно, а то је да полиција није ни сервис ни обезбеђење онима који руше јавни ред и мир, мизјавио је данас министар унутрашњих послова Александар Вулин. 

„Полиција нити може, нити хоће да учествује у кршењу закона тако што ће давати безбедносну подршку сваком ко одлучи да без дозволе блокира саобраћај или изађе на улицу. У складу са чланом 29. Закона о полицији, министар на предлог директора полиције налаже извршење задатака. За поступање полиције сва одговорност је моја, а полиција је у свим ситуацијама поступала у складу са законом“, казао је Вулин одговарајући на нападе и критике упућене на рачун председника Србије Александра Вучића који је изјавио данас у Нишу, поводом протеста и блокада путева који су претходне три недеље одржани у више градова у Србији, да полиција није обезбеђивала те скупове јер нема шта да тражи на противзаконитим окупљањима.

Back to top button