Izdvojene vestiSrbija

Вулин: За смрт у саобраћају нема оправдања, животи би били спасени да људи поштују саобраћајне прописе

СрбијаРеално/АРАНЂЕЛОВАЦ/26.11 -Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас у Аранђеловцу да је током ове године у саобраћајним несрећама на путевима у Србији страдало деветоро деце и да је барем половина могла да буде спасена само да им је био везан сигурносни појас.

„Прошле године у саобраћају су страдале 492 особе. Свака смрт тешко да може да се оправда, али смрт у саобраћају посебно не може. Било је довољно да је неко успорио, да није возио под дејством алкохола и наркотика, да је водио рачуна о саобраћајним прописима, да се везао. Само то и људски животи би били спасени“, рекао је Вулин на конференцији „Српски дани осигурања“.

Министар је рекао да је поносан на резултате које су осигуравајућа друштва остварила и поред пандемије ковида, јер, како је истакао, то говори да људи верују да ће им будућност бити добра и да ће се политичка и економска стабилност сачувати.

„Осигурање је куповина будућег времена, уверење да има смисла инвестирати у будућност. А то се не ради у нестабилној, несигурној и лошој земљи. Зато када видим ваше резултате знам да то говори да ће бити боље, да Србија и Срби верују да ће бити боље“, оценио је министар.

Подсетио је да 2014. године када су Србију задесиле велике поплаве готово нико није знао шта је то осигурање, данас ствари изгледају потпуно другачије, јер људи имају наду и верују да има смисла улагати у будућност, у децу, да размишљају 30, 40 година унапред и то све, како је објаснио, говори колико се Србија променила.
Министар је рекао да се лично залаже за обавезно осигурање када је у питању имовина, летина, када су у питању све оне ствари које изгубимо, а увек мислимо да се то нама неће десити.

„Зато је бескрајно важан ваш однос и да људи верују у вашу реч. То је мера свих ствари, ваша реч, чувајте је и када је дате држите се ње“, поручио је министар Вулин.

Подсетио је на одличну сарадњу Министарства унутрашњих послова и Удружења осигуравача и још једном се овој организацији захвалио за донацију тестова на дрогу.

Back to top button