Izdvojene vestiPolitika

Вулин захвалио Вучићу што Приштина по трећи пут није постала члан Интерпола

СрбијаРеално/БЕОГРАД/23.11 – Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин након усвајања дневног реда Генералне скупштине Интерпола изјавио је да “се лажна држава Косово није ни пријавила за чланство”, и захвалио председнику Србије Александру Вучићу који је много учинио да Приштина ни по трећи пут не постане члан те организације.

„Дневни ред је усвојен, а лажна држава Kосово није се пријавила за чланство у Интерпол на овогодишњем заседању Генералне скупштине Интерпола у Истанбулу. Ово је резултат нашег упорног рада у протеклој години, где смо заједно са Министарством спољних послова Србије уложили пуно напора и успели да стигнемо до десетине земаља и упознамо их са стварним приликама на простору Kосова и Метохије”, истакао је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин, који предводи делегацију Србије на 89. заседању Генералне скупштине Интерпола у Истанбулу.

„Хоћу да се захвалим председнику Александру Вучићу који је много учинио да по трећи пут Приштина не постане члан Интерпола. Оно што је председник Александар Вучић изборио Вашингтонским споразумом немерљиво је помогло да Интерпол не буде поље шиптарског лобирања”, изјавио је Вулин након усвајања дневног реда на Генералној скупштини Интерпола којим је дефинитивно потврђено да питање чланства Приштине неће бити разматрано.

Back to top button