Društvo

За 24 сата мање од 2.000 оболелих, преминуо 51 пацијент

СрбијаРеално/БЕОГРАД/28.11 – У последња 24 сата у Србији је на корона вирус тестирано 9.826 особа, од којих је позитивно 1.674 док је, нажалост, 51 особа преминула.

На респираторима је 209 пацијената.

Подсетимо, од 13.817 тестираних, јуче је позитивно било 2.211 људи, док је, нажалост, 53 особа преминуло. На респираторима је било 212 пацијената.

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон изјавио је данас да млади не брину о здрављу старијих суграђана и да су апсолутно незаинтересовани за пандемију, такође је открио шокантан податак да је свака трећа особа у болници вакцинисана.

Младе је баш брига за здравље старијих, само је четири одсто популације узраста од 18 до 30 година вакцинисано. Разлог томе је што су они презасићени информацијиама о пандемији која их апсолутно не интересује. Међу њима влада став да је кул не вакцинисати се, а када их питате зашто они немају конкретан одговор. Кад изађемо из школе све знамо о ратовима, а о заразним болестима не знамо скоро ништа и зато не схватамо шта је вакцина и зашто је то цивилизацијско достигнуће, рекао је Кон.

Back to top button