Srbija

За јачање туристичких капацитета пољопривредних газдинстава 16 милиона динара

СрбијаРеално/НОВИ САД/9.12 – Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић уручио је данас представницима 12 градова и општина у АП Војводини уговоре вредне 16 милиона динара за унапређење и развој руралне инфраструктуре у циљу јачања туристичких капацитета пољопривредних газдинстава.

Божић је казао да је за ову намену опредељено 28 милиона динара, али да нису сва средства потрошена.

„За следећу годину планиран је исти буџет за унапређење руралне инфраструктуре, али и за смештајне капацитете“, рекао је Божић и позвао локалне самоуправе да искористе ову могућност за унапређење туристичких капацитета у својим срединама.

Он је додао да ће Покрајински секретаријат за пољопривреду наставити да пружа подршку пољопривредним газдинствима да прошире своју делатност на област туризма.

Како је још истакнуто, ресорни секретаријат се континуирано бави брендирањем пољопривредних газдинстава, у смислу продаје са кућног прага. У вези с тим, до сада је покренута кампања промоције сирева произведених у АП Војводини, а намера је да се она прошири и на друге пољопривредене производе.

На конкурсу Секретаријата новац је додељен за израду или ажурирање пројектно-техничке документације важне за унапређење туристичке понуде локалне самоуправе и продају пољопривредних производа. Подржана је и израда пројекта туристичке сигнализације и сигнализације пољопривредних газдинстава која се баве продајом производа са кућног прага, а оштине су добиле средства за постављање нове или обновљене сигнализације.

Ове године подржани су пројекти градова Кикинде, Суботице и Зрењанина, као и општина Жабаљ, Опово, Кањижа, Алибунар, Темерин, Тител, Пећинци, Ириг и Стара Пазова.

Back to top button