BeogradIzdvojene vesti

За субвенције пољопривредницима Београд планира 300 милиона динара

СрбијаРеално/БЕОГРАД/14.11 – Заменик градоначелника Горан Весић обишао је пољопривредно газдинство Перишић из Великог Села, једно од бројних у рубном делу Палилуле и поручио да је тај крај драгуљ Београда јер читав град снабдева поврћем те је веома значајан. “На нама је да им као држава помогнемо што више јако би своју производњу унапредили” рекао је Весић и подсетио да је Скупштина града основала Секретаријат за пољопривреду, који ће званично почети с радом 1. јануара 2022., наводи се у саопштењу Секретаријата за информисање.

За субвенције пољопривредницима следеће године планирано је око три стотине милиона динара, што је за око 150 милиона више него ове године – навео је Весић, подсећајући да је овај износ пре осам година био око дванаест милиона динара.

Субвенције града издвајају се за куповину механизације, за пластенике, пчеларство и друге области, а средства улаже и држава, подсетио је Весић.

На захтев Града, Министарство пољопривреде је продужило рок на десет година за изнајмљивање пољопривредног земљишта, што је раније било на свега годину дана, стоји у саопштењу.

“Идеја нам је да сав новац од закупа пољопривредног земљишта искористимо за развој општине где се оно налази, на пример за атарске путеве, субвенције, заштиту од града и слично. Београд се окреће ка пољопривреди јер има око 250 хиљада хектара обрадиве површине и највећи је пољопривредни регион после Војводине. Дошло је време да она постане један од приоритета града”, казао је Весић.

Back to top button