Hronika

За шверцовање кокаина у Енглеску кажњен са 14 година затвора

СрбијаРеално/МАНЧЕСТЕР/13.12 – Владан Петровић (40), возач камиона родом из Србије, осуђен је у суду у Манчестеру на 14 година затвора због трговине кокаином. Како преноси ББЦ, држављанин Србије који је ухапшен у марту, покушао је у Велику Британију да прокријумчари 50 килограма кокаина сакривеног у хладњачи са пицом.

Вредност дроге која је пронађена у његовом камиону, процењена је на скоро шест милиона евра. Петровић је, како наводе, радио као возач хладњаче.

“На пут је кренуо из Италије, где је његова хладњача била уредно натоварена пошиљком смрзнутих пица, чије је крајње одредиште била Велика Британија. На другој локацији, која је и даље непозната, натоварио је кокаин. Дрога, 31 пакет, био је испод пица, а 19 пакета са по килограмом кокаина полиција је пронашла у кабини камиона”, саопштила је полиција.

Лисице су му, како наводе, стављене када је стигао у једно складиште у Британији, у месту Хејвуд у Манчестеру.

Радници који су требали да истоваре пице у складишту, постали су сумњичави због његовог понашања и одмах су позвали полицију. Хладњача и камион су детаљно претресени и тада је откривен велики товар дроге – пренели су медији. Огранизатор и наручилац пошиљке, како наводе, нису откривени. Истражитељи верују да је дрога била намењена локалним криминалним групама, које су намеравале да га распарчају и продају. Дрога би, како наводе, на улици достигла још већу вредност од шест милиона евра.

Детектив Дет Кон Маршал Тровер, после његовог хапшења, изјавио је да очигледно његова похлепа за новцем надмашила велики ризик који је преузео покушајем да увезе кокаин у Велику Британију.

“Учинио је све што је могао да покуша да прикрије оно што је превозио, осим пица, у својој хладњачи. Натоварио је робу која је кварљива и не може дуго да стоји, управо како би покушао да убрза и заобиђе контроле на граници Велике Британије”, објаснио је дететкив.

Back to top button