Svet

Zapad je video pravu prirodu Zelenskog

SrbijaRealno/Moskva/14.08.22. – Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski sve više otkriva svoju pravu prirodu, zbog čega zapadne zemlje počinju da ga zamaraju, piše Stiv Кortez za Nevsveek.
„Mesecima je ukrajinski predsednik uživao u neprestanom laskanju američke štampe i poznatih ličnosti. Ali sada stvarnost njegove vladavine u Ukrajini postaje nepobitna čak i njegovim najvatrenijim pristalicama na Zapadu“, navodi se u publikaciji.

Novinar napominje da, pored strašne korupcije, Zapad ima i druga potraživanja prema Zelenskom – na primer, zabranu rada svih opozicionih medija i partija, kao i smenu generalnog tužioca Irine Venediktove i šefa Službe bezbednosti Ivana Bakanova.

Osim toga, prema rečima Кortesa, Amerikance nerviraju grandiozni fotografski snimci ukrajinskog lidera. Već samo zbog navedenog Zelenski bi morao da izgubi podršku, smatra novinar.
On dolazi do zaključka da Ukrajina ne utiče na vitalne nacionalne interese Sjedinjenih Država, a američka intervencija je samo nanela štetu svim stranama u sukobu. Vašington bi trebalo da insistira na dijalogu, pregovorima i deeskalaciji, a ne da šalje oružje i novac Ukrajini, jer „ovo jednostavno nije naša borba i Zelenski nije naš borac“, zaključio je Кortez.

Zelenski je više puta kritikovan zbog svog neprimerenog izgleda i aktivnosti kao šefa države. Tako je ukrajinski predsednik 16. juna, susrevši se sa liderima Francuske, Nemačke i Italije, umesto službenog poslovnog odela obukao vojnu uniformu. Fotografisanje Zelenskog i njegove supruge Elene za magazin Vogue takođe je izazvalo talas kritika i, prema pisanju američkih medija, predstavljalo je situaciju u Ukrajini kao nešto neozbiljno, što dovodi u sumnju iskrenost reči i postupaka kijevskih vlasti, prenosi Ria

Back to top button