Hronika

Заплењено 50.000 евра на граничном прелазу Градина и контролном пункту Мердаре

СрбијаРеално/БЕОГРАД/13. 12 – На граничном прелазу Градина и на контролном пункту Мердаре, цариници су у сарадњи са полицијом открили два покушаја кријумчарења девиза и запленили укупно 50.000 евра, саопштила је данас Управа царина.

На излазу из наше земље ка Бугарској, на граничном прелазу Градина, цариници су 11. децембра открили 63.200 евра код два турска држављана, док је истог дана на контролном пункту Мердаре код једног Албанца који је путовао на Косово и Метохију пронађено 16.800 евра.

Први случај, на Градини, откривен је када је на излазу из земље за детаљан преглед издвојен аутомобил ”БМW” холандске регстрације, којим су двојица турских држављана путовала ка својој земљи.

Оба путника су тврдила да немају ништа за пријављивање и да са собом носе дозвољени износ девиза.

Међутим, одмах на почетку контроле је у џеповима 37-годишњег возача пронађено 11.000 евра, док се код његовог сапутника, у јакни коју је имао на себи, нашло 12.200 евра.

То није било све, јер су током даље контроле, испод клупе задњих седишта пронађене још три коверте са по 10.000 евра, да би потом коверта са истим износом била пронађена и у прегради која дели кабину од пртљажника возила.

Од укупно пронађених 63.200 евра, путницима је враћено по 10.000 евра, док ће се о остатку новца изјашњавати надлежни суд у покренутом прекршајном поступку.

На контролном пункту Мердаре у сличној ситуацији се нашао 35-годишњи држављанин Албаније, који је сам путовао ка Косову и Метохији аутомобилом “мерцедес” белгијских регистарских ознака.

Он је, такође, тврдио да нема ништа да пријави, а на питање колико готовине носи са собом, одговорио је да има око 14.000 евра.

У џеповима јакне коју је имао на себи пронађено је 16.800 евра, које путник није пријавио приликом уласка у нашу земљу.

Уз потврду о покретању прекршајног поступка, задржана је сума изнад дозвољеног лимита од 10.000 евра.

Back to top button