Hronika

Заплењено 50.000 тона кријумчарене нафте

СрбијаРеално/БЕОГРАД/11.11 – Припадници Мистарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Одељењем за сузбијање кријумчарења Управе царина, а по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, ухапсили су три особе због сумње да су прокријумчариле око 55.000 литара нафте, чија се вредност процењује на око 10.000.000 динара.

Ухапшени су као чланови посаде затечени на броду у власништву привредног друштва „ММ-Бродски превоз“ З. М. (1962), С. Т. (1954) и Д. П. (2000), док се за још једном особом интензивно трага.

Полиција и службеници Управе царина су на Дунаву, у близини Панчевачког моста у Београду, пресрела теретни брод и у њему пронашла кријумчарену нафту, наведено је у саопштењу.
Због постојања основа сумње да су извршили кривично дело кријумчарење, осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.


Министар унутрашњих послова Александар Вулин похвалио је припаднике полиције који су учествовали у овој акцији и нагласио да она показује одлучност државе да осигура безбедност на рекама и не дозволи шверц нафте, акцизне робе али ни друга кривична дела.


Министар је истакао да се борбом против ове врсте кривичних дела, полиција бори за будућност наших грађана и наше деце, јер спречава да се новац, намењен за путеве, школе, болнице, слива у руке криминалаца.

„Зато смо и покренули сталну акцију „Пловне реке“ и нећемо дозволити криминалцима да наше пловне путеве користе за криминал. Наше реке ће бити безбедне и сигурне“, поручио је министар Вулин.

Back to top button