Srbija

Жарковић: Година интензивне обуке и вежби за РВ и ПВО

СрбијаРеално/БЕОГРАД/19.12 – Ова година је била година интензивне обуке и вежби за ратно ваздухопловство и противваздухопловну одбрану, а сумирајући на крају године приказану способност на вежбама, уз оцене реализованих гађања, завршене обуке и преобуке појединаца, посада, послуга и јединица, задовољан сам оствареним резултатима, изјавио је генерал-потпуковник Душко Жарковић, командант ратног ваздухопловства и противваздушне одбране Војске Србије.

“У току 2022. очекује нас наставак опремања савременим средствима и системима уз интензивну обуку. Време испред нас од сваког појединца захтева максималну посвећеност, непрекидно индивидуално и колективно обучавање и усавршавање. Једино на тај начин бићемо у могућности да на прави начин одговоримо на изазове који нас очекују, каже за Политику Жарковић.

“Узевши у обзир да је РВ И ПВО опремљено најсавременијим средствима и системима у својим категоријама, онда је више него очигледно колико је то утицало на подизање способности. “, казао је он.

Жарковић је додао да смо током претходне три године имали прилику да се у потпуности уверимо у могуцност новонабављених средстава и система кроз реализацију свакодневних задатака а пре свега у току вежби.

“Наша очекивања су у потпуности испуњена. Узевши у обзир оспособљеност за употребу расположивих савремених средстава, са сигурношћу могу истаћи да смо способни да се супротставимо савременим безбедносним претњама”, поручио је Жарковић, преноси Тањуг.

Back to top button