Društvo

Затвореницима у казнено-поправним заводима уплаћена новчана помоћ од 20 евра

СрбијаРеално/БЕОГРАД/7.12 – Лицима лишеним слободе у казнено-поправним установама данас је уплаћена новчана помоћ државе у износу од 20 евра у оквиру трећег пакета подршке пунолетним грађанима у циљу ублажавања последица пандемије корона вируса, саопштила је Управа за извршење кривичних санкција.

Ова лица, као и корисници пензија и примаоци новчане социјалне помоћи, нису морала да подносе пријаве, већ у њиховом случају аутоматски добијају средства на новчане депозите у казнено-поправним установама.

Лица лишена слободе су, такође, добила 30 евра помоћи у новембру и мају ове годинe, као и једнократну помоћ од 100 евра прошле године.

Подсећамо да су осуђеници у заводима у Сремској Митровици, Нишу, Забели и осуђенице у женском затвору у Пожаревцу на почетку епидемије почели да шију дневно до 6.000 заштитних маски за запослене и лица у свим другим заводима како би се спречило ширење вируса.

Лица су одмах показала и бригу за своје здравље одлуком да се вакцинишу против корона вируса тако да је у овом тренутку у целом систему 65 одсто лица вакцинисано, док у многим заводима број вакцинисаних прелази и 80 процената.

Будући да је од марта одређеном броју лица истекао притвор или казна затвора, број вакцинисаних у казнено-поправним установама је знатно већи чиме су се сви они одговорно поставили према свом окружењу и широј друштвеној заједници.

Back to top button