Svet

Завршен састанак Путина и Бајдена, трајао више од два сата

СрбијаРеално/БЕОГРАД/7.12 – Састанак председника Русије Владимира Путина и америчког председника Џозефа Бајдена путем видео-линка завршен је после два сата.

На почетку видео-састанка, Путин и Бајден су се међусобно поздравили, а амерички председник је изразио наду да ће ускоро доћи до личног састанка, а разговор је затим био затворен за јавност.

Амерички председник је у разговору са Владимиром Путином исказао дубоку забринутост због акција Русије у Украјини, саопштено је из Беле куће.

„САД и њени савезници би у случају војне ескалације реаговали снажним економским санкцијама и другим мерама, поручио је Бајден Путину. Бајден је поновио подршку суверенитету и територијалном интегритету Украјине и позвао на деескалацију и повратак дипломатији.

Бајден и Путин су разговарали и о америчко-руском дијалогу о Стратешкој стабилности и регионалним питањима пре свега о Ирану, саопштено је из Беле куће.

Видео-конференција је организована путем безбедне видео-везе намењене разговорима између светских лидера која је први пут коришћена за овај сатанак.

Back to top button