Srbija

Завршена конференција ЕУ твининг пројекта „Заштита и спровођење права интелектуалне својине у Србији”

СрбијаРеално/БЕОГРАД/8.12 – Министарство трговине, туризма и телекомуникација објавило је да је завршна конференција ЕУ твининг пројекта „Заштита и спровођење права интелектуалне својине у Србији”, а Урош Кандић, државни секретар у том министарству истакао је да је овај пројекат помогао Србији да унапреди капацитете надлежних органа у области спровођења права интелектуалне својине, укључујући капацитете Сектора тржишне инспекције у Министарству трговине, туризма и телекомуникација као једног од активних органа у овој области. Кандић је рекао да је ниво сарадње између надлежних органа такође унапређен и подржан је рад координационог тела.

“Развијени су и ИТ алати као механизми који ће даље доприносити ефикаснијем раду, размени информација и делотворној сарадњи и омогућити привредним субјектима да остваре заштиту права интелектуалне својине као подстицај економском развоју, инвестицијама и као допринос заштити потрошача и јавном здрављу”, казао је Вучић.

Господин Мартин Клауке, шеф оперативног одсека II у Делегацији ЕУ у Републици Србији, похвалио је добар рад који Србија обавља у области заштите права интелектуалне својине.

,,Драго нам је што можемо да помогнемо, јер знамо колико је интелектуална својина важна за иноваторе, предузетнике и потрошаче у Србији. Наставићемо да подржавамо ову област и у наредном периоду. Већ смо одвојили 8 милиона евра из ИПА 2021 за сродне теме у области трговине”, истакао је Клауке.

Back to top button