DruštvoIzdvojene vesti

Завршена седница Kризног штаба – ковид пропуснице од 20 часова

СрбијаРеално/БЕОГРАД/04.11. – Министарство просвете, науке и технолошког развоја обавештава да је Kризни штаб на данашњој седници донео одлуку да јесењи распуст за ученике основних и средњих школа почне у понедељак, 8. новембра и да траје до петка, 12. новембра.

Тим за школе апелује на примену и других мера ограничавања окупљања и строго поштовање свих других прописаних мера превенције и сузбијања ковид-19 како би одлука о продужењу јесењег распуста дала ефекат на смањење оболевања од ковид-19 у школском узрасту и општој популацији, саопштено је из Министарства.
Први радни дан за ученике, како се додаје, биће понедељак, 15. новембар 2021. године.

Kризни штаб је такође донео одлуку да се у угоститељским објектима захтевају ковид пропуснице од 20 часова.
Након седнице министарка Дарија Kисић Тепавчевић изјавила је да, “Увођење ковид пропусница на оним местима где се највише преносе и где се окупљају млађе особе, иако је ограничена, имала је ефекта на повећање учесталости вакцинације првом дозом и у складу са тим одлучили смо да проширимо овај временски период за угоститељске објекте од 20х, с тим што ће угоститељски објекти моћи да раде 24 сата – уколико сви гости имају ковид пропуснице после 20 сати.”

Ова мера проширена је и на коцкарнице, кладионице и слот-клубове, речено је на конференцији. Мера ступа на снагу од понедељка.

Министарка је додала да је велики број инспекцијских екипа на терену и да ће моћи да контролишу све објекте и остакла неопходност вакцинације.

“Епидемиолошка ситуација је у овом тренутку прилично неповољна. Последњих недеља бележимо пад учесталости оболевања, међутим бројке су и даље изузетно велике, оно што је јако битно је да између 50 и 60 наших суграђана изгуби битку са овом болести”, рекла је Дарија Kисић Тепавчевић у свом обраћању медијима.

Back to top button