Politika

Зеленовић: Тражимо да не буде рудника у Јадру и смену Оливере Зекић

СрбијаРеално/БЕОГРАД/5.12 – Лидер странке Заједно за Србију Небојша Зеленовић изјавио је данас да организатори протеста поводом Закона о референдуму и Закона о експропријацији старим захтевима додају два нова – да рудник у Јадру не постоји и да председница РЕМ Оливера Зекић и сви чланови тог тела буду смењени.

“Тражимо да се по хитној процедури донесе закон којим ће се рудник у Јадру потпуно избрисати, да не постоји. Наш захтев је да се усвоји закон да се брише рудник у Јадру”, рекао је Зеленовић на прес конференцији испред Председништва Србије, коју су организовали Грађанска платформа акција, Еколошки устанак и Не давимо Београд, преноси Тањуг.

Као аргумент за захтев да Зекић буде смењена, Зеленовић је навео то што је, како тврди, она учеснике протеста “назвала бандитима”.

Зеленовић и Александар Јовановић Ћута из покрета Еколошки устанак су оценили да су јучерашњи протести, како су навели, били успешни и, како су рекли, “велики дан за Србију” те најавили да ће протести бити настављени и следећег викенда.

Back to top button