Svet

Зеленски: Болни губици украјинских снаге у Северодоњецку

СрбијаРеално/Кијев/14.06.22. – Украјинске снаге трпе болне губитке у борбама са руским трупама у граду Северодоњецку на истоку земље и у области Харкова, изјавио је данас украјински председник Владимир Зеленски.

Он је у свом вечерашњем обраћању јавности поновио да је Украјини одмах потребно модерно противракетно оружје и додао да не може бити оправдања да земље партнери одлажу испоруке оружја за Украјину, преноси Ројтерс.

„Најжешће борбе, као и до сада, воде се у Северодоњецку и другим оближњим градовима и насељима. Губици су, нажалост, болни“, признао је Зеленски и позвао украјинске снаге да се држе „чврсто“.

Према његовим речима „што више губитака непријатељ претрпи на том фронту, мање ће имати снаге да настави агресију“. Зеленски је потврдио да Украјина трпи „болне губитке“ и у Харковској области, источно од Kијева, где Русија, након што је недавно потиснута, сада покушава поново да ојача своју позицију.

Званични Kијев је саопштио да украјинске снаге и даље покушавају да евакуишу цивиле из Северодоњецка након што је Русија, у завршној фази вишенедељне битке за регион Донбас који жели да стави под своју контролу, уништила и последњи мост који води до града.

Back to top button