Izdvojene vestiSvet

Zelenski: Rusija će odgovarati za svaki oduzeti život

SrbijaRealno/Kijev/02.01.24. – Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da će Rusija odgovarati za svaki oduzeti život.

On je u video poruci zahvalio svima na svetu koji pomažu Ukrajini, preneo je Interfaks Ukrajina. “Patriot, Iris, Nasam, svaki od tih sistema (PVO) je već spasao najmanje stotinu života, istakao je Zelenski. Prema njegovim rečima, na Ukrajinu je danas lansirano skoro 100 projektila različitih tipova, oboreno je najmanje 70 projektila, od kojih skoro 60 u oblasti Kijeva.

“Bilo je žestokih napada i na Harkov. Posledice se sada otklanjaju. Nažalost, ima mrtvih”, rekao je on. Zelenski je uputio saučešće porodicama i prijateljima poginulih.

“Mnogi su stradali. Svi dobijaju neophodnu pomoć. Zahvaljujem radnicima Državne službe za vanredne situacije Ukrajine, policajcima, lekarima, svima koji pomažu ljudima”, dodao je predsednik Ukrajine.

Predlog: https://srbijarealno.rs/predsednik-srbije-aleksandar-vucic-uputio-je-japanskom-narodu-saucesce-zbog-zrtava-u-zemljotresu-a-povredjenima-pozeleo-brz-oporavak/

Back to top button