Društvo

Земљотрес код Лознице

СрбијаРеално/БЕОГРАД/07.11. – Републички сеизмолошки завод регистровао је јутрос у 02,51 сати земљотрес јачине 2,6 Рихтера чији је епицентар у околини Лознице. Пет сати касније, осетио се и потрес у Новом Пазару од 1,8 степени по Рихтеру.

Србију је у последње време потресло десет земљотреса од којих је најјачи био у Kрагуејвцу 3,9 степени по Рихтеру.

Почев од 28. октобра до 4. новембра поподне, инструменти Републичког сеизмолошког завода регистровали су 11 земљотреса чији епицентри су били на територији Србије, а чија је магнитуда по Рихтеровој скали је била преко један степен.

Серија је почела блажим потресом од 1,6 степени у подручју Бруса, затим на територији Kрушевца где је био епицентер земљотреса јачине 1,7 степени. Ове земљотресе нико није ни осетио,преноси ТВ Пинк Новости

Затим је задрхтао Младеновац а магнитуда на Рихтеровој скали, према званичним подацима Републичког сеизмолошког завода, попела се на 2,7. Потом је три пута подрхтавао Kрагујевац, најпре су сеизмолози забележили потрес јачине 1,6 степени, а наредна ноћ трећег новембра унела је немир међу Kрагујевчане када је овај град пољуљало 3,9 по Рихтеру, а већ наредног јутра забележен је земљотрес јачине 1,9 степени. Такође у среду ујутро регистрован је нови земљотрес са епицентром у Младеновцу, овај пут јачине 1,6 по Рихтеру.

Потом у Брусу, а занимљиво је да је јуче подрхтавало и Kраљево. У 6,34 сати забележен је блажи потрес од 1,7 Рихтера.

Сеизмолози кажу да јачина јутрошње земјотреса у Лозници не може изазвати оштећење на објектима.

Back to top button