Srbija

Зима хладнија од претходне, али у границама нормале

СрбијаРеално/БЕОГРАД/21.12 – Ове године очекује нас хладнија зима у односу на претходне две, али са температурама које су у границама нормале, изјавио је данас помоћник директора Републичког хидрометеоролошког завода Србије (РХМЗ) Горан Михајловић.

Он је рекао да ће се ова зима разликовати од претходне, која је била топлија, са мало снега између 13. и 15. децембра, док смо ове године већ имали први талас снега почетком овог месеца.

“Период који нам следи до Нове године биће са нешто вишом температуром, за предстојећи викенд се очекује између 10 и 14 степени, па ће доћи до топљења снега, поготову на планинама где је снег и до 90 центиметара. Крајем године се очекује пад температуре, али она ће бити у границама просека, најнижа око два до три степена, а максимална око 6 степени”, рекао је Михајловић за ТВ Тањуг.

Он је подсетио да, за последњих 10 година, на нашем подручју, грађани посебно памте две зиме – 2012. годину, када је снега било између 15. и 19. фебруара, као и 2017. годину, када се у јануару појавио лед на Дунаву.

“Ова зима јесте нешто хладнија у односу на претходне две, али је и даље у границама просека”, рекао је Михајловић.

Back to top button