Beograd

Зимска служба од вечерас у четвртом степену приправности

СрбијаРеално /БЕОГРАД/ 11 .12 – Заменик градоначелнка Горан Весић издао је налог да Зимска служба ЈКП „Београд пут” вечерас буде у четвртом степену приправности.

„То подразумева 90 великих камиона на улици, 20 малих мултикар возила и 15 утоваривача. На залихама у нашим стовариштима имамо 16.000 тона соли и 2.000 тона каменог агрегата, тако да ће вечерас скоро комплетна Зимска служба бити на улици како би сачекали први снег који се очекује у Београду. Према тренутној прогнози РХМЗ-а очекује се да буде падавина током ноћи а у центру града између пет и петнаест центиметара снега, у вишим деловима града око 20 а на обронцима Космаја и Авале више од 30 центиметара снега“, прецизирао је Весић. Екипе чисте прво улице првог приоритета, око 1.900 километара којима иде градски превоз и обавеза је да оне буду чисте четири сата након престанка падавина и тек када се оне очисте и падавине престану прелази се на чишћење осталих 500 улица другог приоритета, навео је заменик градоначелника.

„Моја упозорење и молба грађанима је да таком вечери и јутра избегавају вожњу без зимске опреме ми ћемо превентивно посипати со већ током дана. Обзиром да је сутра недеља молимо суграђане да сачекају да улице буду очишћене и без преке потребе не излазе аутомобилима, нарочито ако су неискуснији возачи већ да сачекају да се улице очисте“, упозорио је заменик градоначелника.

Back to top button