Politika

Зукорлић: СПП разговара са СНС око изласка на изборе

СрбијаРеално/БЕОГРАД/11.12 – Разговори Странке правде и помирења (СПП) са Српском напредном странком (СНС) о изласку на изборе, после периода жалости због смрти Муамера Зукорлића, наставиће се, каже лидер те странке Усаме Зукорлић и поручује да ће наставити путем сарадње који је утемељио недавно преминули муфтија и председник СПП.

Зукорлић је у интервјуу за данашњу Политику навео да се сарадња са СНС надовезује на коалициони споразум који је потписан у фебруару ове године, и да ће страначки органи донети коначну одлуку о изласку на изборе самостално или са још неком политичком опцијом.

„Имамо споразум са СНС, а у духу тог споразума ћемо наставити разговоре са њима. Они су нас испоштовали због периода жалости. Јесмо начели разговоре, али то ћемо наставити у наредном периоду“, рекао је он.

Зукорлић је оценио да у Сандзаку још нису решена крупна питања, као што је организовани криминал, који је, како каже, веома развијен у трговини наркотицима, убиствима и трговини људима.

Он је изразио забринутост због загађености ваздуха у Новом Пазару који је, истиче, због неограниченог трошења чврстог горива и рада фабрика без прописаних филтера – „загађенији него у Кини“.

Због тога је, истиче, веома важна гасификација тог града која је део споразума са СНС и, оцењује, у поодмаклој фази.

„СПП је једина бошњачка странка која је у писани споразум са највећом владајућом странком уврстила важне пројекте., ту су путеви, железница, чак и пројектна гаранција за аеродром. То је гаранција да ће све то једног дана бити завршено“, рекао је Зукорлић.

Back to top button