Izdvojene vestiSrbijaSvet

Zvaničnici čestitali Dačiću praznike, Lavrov: I dalje ćemo pružati podršku BG

SrbijaRealno/Moskva/02.01.23. – Zvaničnici Rusije, Kine, Turske i Nemačke poslali su srpskom ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću novogodišnje čestitke, a u čestitki ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova ističe se da su odnosi dve zemlje još jednom prošli proveru izdržljivosti i poručuje da će i dalje pružati podršku Beogradu u odbrani legitimnih nacionalnih interesa u skladu sa normama međunarodnog prava.

“Poštovani gospodine ministre, dragi Ivice, od sveg srca čestitam Novu godinu i Božić. U odlazećoj godini rusko-srpski odnosi, bez obzira na nelake međunarodne okolnosti, još jednom su prošli proveru izdržljivost”, naveo je Lavrov.

Istakao je da visoko ceni Dačićev lični doprinos jačanju strateškog partnerstva Rusije i Srbije i unapređenju saradnje u svim sferamma. “Spremni smo za održavanje visoke dinamike saradnje između spoljnopolitičkih resora naše dve zemlje, prisne koordinacije poteza na svetskoj areni”, naveo je Lavrov. Istakao je da će i dalje pružati bratsku podršku Beogradu u odbrani legitimnih nacionalnih interesa u skladu sa normama međunarodnog prava.

“Koristeći ovu priliku, takođe upućujem najbolje želje povodom tvog rođendana. Želim dobro zdravlje i blagostanje, dalje uspehe u odgovornom radu na dobrobit naroda Srbije. Uvek smo otvoreni za kontakte sa srpskim prijateljima, iako razumem da ste sad veoma zauzeti”, naveo je Lavrov. Ministru Dačiću novogodišnje čestitke poslali su i potpredsednik Narodne Republike Kine Vang Čišan, ministar inostranih poslova Turske Mevlut Čavušoglu i šefica diplomatije Nemačke Analena Berbok. “Dragi Ivice Dačiću, Vama i vašoj porodici želim sve najbolje za Novu godinu, posebno u ovim teškim vremenima. Hvala na saradnji, sve najbolje”, navela je Berbok.

Back to top button