Svet

Столтенберг: Веома добар састанак са Макроном

СрбијаРеално/Париз/21.06.22. – Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг изјавио је данас да је имао веома добар састанак са француским председником Емануелом Макроном о припреми самита Алијансе у Мадриду, који ће се одржати следеће недеље.

“Веома добар састанак са председником Емануелом Макроном о припреми НАТО самита следеће недеље у Мадриду, који ће ојачати НАТО у критичном тренутку за европску безбедност. Похваљујем Француску за снажну подршку Украјини и кључни допринос нашој Алијанси”, написао је на Твитеру Столтенберг.

Претходно је из Јелисејске палате саопштено да је председник Макрон пренео генералном секретару НАТО да жели да замоли Турску за појашњење позиције. У саопштењу се наводи да је Макрон поновио подршку Шведској и Финској које су аплицирале за чланство у НАТО након напада Русије на Украјину, пренео је Ројтерс.

Турска је блокирала кандидатуру Шведске и Финске за чланство у НАТО због, како наводи Анкара, подршке Радничкој партији Kурдистана (ПKK) коју Турска сматра терористичком.

Back to top button