Izdvojene vestiSrbija

Вучић: Даљих 100 милиона евра за наменску индустрију

СрбијаРеално/ГРУЖА/22.07.22.- Председник Србије Александар Вучић најавио је данас у Гружи, након приказа Жандармерије, да ће држава уложити додатних 100 милиона евра у наменску индустрију.

Вучић је, на питање да прокоментарише писање хрватских медија да је наводно јуче приказом наоружања госту из Египта „дивљао“ и питање чега се Хрвати плаше, као и да је Андреј Пленковић „мудро разбио четника Вучића“, указао да су хрватски медији пре три дана писали да Вучић „није ни ч од четника“.

„У мојој породици на жалост или срећом није било ни четника ни партизана. Наши су страдали само зато што су Срби. Они су им ставили православни крст на чело и зато што су били као угледна породица они су одстрањени“, рекао је он.

Указао је да су и 1992. све куће Вучића, укупно седам, спалили само за једно вече.

„Показали су своје право лице, нећу да их вређам. Свима је јасно, само се питам јесу ли се уплашили партизанског или четничког цвета или венца“, нагласио је он.

Упитао је и како је дивљао јуче, додајући да није дивљао тиме што је рекао да ће Србија наставити да извози оружје.

„Него шта ћемо. Хоћете ли да уништимо нашу наменску индустрију? Ево сада ћу рећи уложићемо у наредном периоду још 100 милиона евра у наменску индустрију“, поручио је он.

Вучић је казао да хрватским медијима не би било дивљање само ако би говорио „За дом спремни“ или изговорио друге фашистичке или нацистичке поздраве.

„Пошто то нећу да изговарам све друго што урадим је дивљање. Они су написали толико текстова о мени да сам уверен да ће и моји праунуци да се поносе својим прадедом да никада нико није добио толики простор, као један мали Србин, син човека који је био посмртче, јер су усташе убиле његовог оца“, констатовао је он.

Back to top button