Izdvojene vestiSvet

Tramp je nakon fotografije u zatvoru prikupio više od sedam miliona dolara

SrbijaRealno/Vašington/27.08.23. – Bivši američki predsednik Donald Tramp prikupio je više od 7,1 milion dolara donacija otkako se u četvrtak predao vlastima. Ovo je objavio list Politiko, pozivajući se na podatke iz njegovog predizbornog štaba.


Prema ovim informacijama, Trampu je samo u petak donirano 4,18 miliona dolara, što je bio “najuspešniji” dan za političara u pogledu donacija za njegovu predizbornu kampanju. Прикупљање средстава за кампању бившег шефа Беле куће обављено је на рачун робе са његовим логотипом, која се продаје преко продавнице повезане са њим. Након што се политичар формално предао властима округа Фултон (Грузија), на Интернет сајту је почела продаја мајица, постера и налепница са ликом његове затворске фотографије.

Артикли такође носе слоган „Невер Гиве Уп“ и цене се крећу од 12 до 34 долара. Укупно, током протеклих неколико недеља Трампова кампања је успела да прикупи донације у износу од око 20 милиона долара, пише лист. Трамп је у четвртак увече стигао у затвор у Џорџији, где се разматра четврти кривични поступак против њега због покушаја рекетирања да се поново одиграју резултати председничких избора 2020. године. Бивши председник је фотографисан током хапшења, његов такозвани снимак који је дистрибуирала шерифска канцеларија округа Фултон. Политичар је у хапшењу провео око пола сата и пуштен је уз унапред договорену кауцију од 200.000 долара, prenosi Ria

Back to top button