Izdvojene vestiRegion

Cvijanović: SNSD pokazao svoju snagu

SrbijaRealno/Banja Luka/07.10.24. – Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine i potpredsednica SNSD Željka Cvijanović poručila je sinoć da je ta stranka na loklanim izborima pokazala svoju snagu, kao najjača politička stranka u Republici Srpskoj i BiH.

Navela je da je SNSD pokazala da je najdominantnija organizacija u Republici Srpskoj, kao i da je partija budućnosti, a ne samo sadašnjosti.

Ona je rekla da je ponosna na kandidate SNSD-a koji će biti u lokalnim skupštinama.

“Priključujem se čestitkama i Drašku Stanivukoviću. Mi smo imali najbolju političku ponudu. Doktor Nikola Šobot je bio dobar i dobro vodio kampanju, razgovarao sa ljudima i bio prepoznat kao neko ko ima jasnu viziju Banjaluke”, rekla je Cvijanović novinarima u Banjaluci.

Cvijanović je dodala da su aktivisti SNSD-a izneli sve na svojim leđima I zahvalila predsedniku stranke Miloradu Dodiku.

“Vreme je pred nama i pokazaće se u svakoj zajednici da li su napravljeni pravi izbori. Onde gde su kandidati SNSD-a, naravno da su to pravi izbori”, zaključila je Cvijanović.

Portparol SNSD Radovan Kovačević izjavio je ranije sinoć da su kandidati te stranke na lokalnim izborima u Republici Srpskoj pobedili u 47 opština, i u još tri sa koalicionim partnerima.

Jučerašnji lokalni izbori u Bosni i Hercegovini bili su osmi od proglašenja nezavisnosti 1992. i na njima su se birali načelnici opština i gradonačelnici gradova, kao i opštinska i gradska veća i skupštine u 143 lokalne zajednice – 111 opština, 32 grada i Brčko Distrikt, koji je posebna administrativna jedinica.

Na izborima je učestvovalo 110 političkih stranaka, 386 kandidata je za gradonačelničke i načelničke pozicije.

Back to top button