BeogradIzdvojene vesti

Отворена „Староградска зима” у Београду, богат програм за најмлађе

СрбијаРеално/БЕОГРАД/17.12 – Заменик градоначелника Горан Весић и председник општине Стари град Радослав Марјановић обишли су Парк војводе Вука на Топличином венцу где је у оквиру манифестације „Београдска зима” данас отворена „Староградска зима”. Догађају је присуствовао и секретар за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Дарко Главаш.

Весић је рекао да је овај трг уређен пре неколико година, те да сваке зиме постаје простор за децу.
“И данас је општина Стари град, у сарадњи са Градом, поставила овде диван простор где ће бити концерата и догађаја за децу, али и гастро кућица тако да ће сви моћи да уживају”, рекао је Весић.

Он је подсетио да је данас отворено клизалиште на Ташмајдану и додао да ће око 20. децембра бити отворено и велико клизалиште на Тргу Републике где је, додао је, јуче одржан „Дечји новогодишњи концерт”.

Весић је поменуо и новогодишњи караван са концертима и дечјим представама који је, како каже, данас у Младеновцу, а који ће укупно обићи 25 локација у градским и приградским општинама.
Како је навео, испред зграде општине Звездара отворен је „Трг бајки” где се најмлађима читају бајке и додао да бити организована и „Улица отвореног срца”.

“Све ово намењено је деци и захваљујем општини Стари град што су се потрудили и обезбедили своја средства како бисмо заједнички имали још један додатни програм за децу”, рекао је Весић.

Председник општине Стари град Радослав Марјановић је рекао да ће „Староградска зима” трајати 36 дана и додао да ће за то време бити одржано десет концерата, као и 40 различитих радионица што се, додао је, ради у сарадњи са Музејом примењене уметности.

“Родитељи ће моћи да доведу своју децу и пријаве их овде на штанду, али и да уживају у гастро пунуди у оквиру манифестације”, казао је Марјановић и позвао све грађане Старог града, али и свих других општина да дођу и уживају.

Током трајања „Староградске зиме”, улаз у Музеј примењене уметности биће бесплатан сваког петка од 11 до 19 сати, где ће се одржавати најразличитији типови радионица за све узрасте.

Посетиоце манифестације очекује и 10 гастро кућица београдских ресторана који ће припремити храну за све који дођу. Радно време гастро кућица и шанка је радним данима од 15 до 22 сата, а викендом од 11 до 23 часа.
Програм „Староградска зима” организују општина Стари град, Град Београд, Беоком сервис, Мондо, Адриа Медиа магазини и Музеј примењених уметности.

Back to top button