RegionSrbija

Abazović danas u Prištini sa Kurtijem, sutra sa Osmanijevom

SrbijaRealno/Podgorica/14.04.23. – Predsednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović boravi u Prištini, gde će danas sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem potpisati, kako je saopšteno iz vlade, “bilateralni Sporazum o koridoru otvorenog neba”.

Abazović će, najavljeno je, biti i gost prištinske Biznis Alijanse, a sutra će razgovarati sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani Sadriu, zamenicom premijera Emilijom Redžepi, multietničkom grupom u kosovskoj skupštini i ministrima iz nevećinskih zajednica. Abazović će, saopštio je njegov kabinet, danas biti gost prištinskog gradonačelnika Perparima Rame, koji će mu svečano uručiti “ključeve Grada Prištine”.

“Predsednik vlade Abazović biće gost prištinskog Univerziteta ‘Univerzum’ gde će promovisati svoju novu knjigu ‘Kritika globalne etike’ prevedenu na albanski jezik”, najavili su iz Abazovićevog kabineta. Sa Abazovićem u Prištinu borave i trojica ministara – ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, javne uprave Maraš Dukaj i ljudskih i manjinskih naroda Fatmir Đeka.

Back to top button