DijasporaIzdvojene vesti

Ambasador Đurić sa kongresmenom Kostom o energetici, investicijama i projektima

SrbijaRealno/VAŠINGTON/02.04.23. – Ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marko Đurić razgovarao je na Kapitol hilu sa kongresmenom Džimom Kostom, članom Pododbora za Evropu u Odboru za spoljne poslove američkog Kongresa.

Među glavnim bilateralnim temama susreta bila je privredna saradnja, sa posebnim akcentom na mogućnostima za zajednički rad na širenju sistema energetske infrastrukture u Srbiji, kao i na aktuelnim infrastrukturnim investicijama i projektima, saopštila je ambasada Srbije u Vašingtonu. S tim u vezi, ambasador Đurić izvestio je kongresmena Kostu o napredovanju radova na projektu Moravskog koridora, koji američka kompanija „Behtel“ gradi u konzorcijumu sa turskom „Enkom“, istakavši njegov značaj kao prvog digitalnog koridora u našoj zemlji.

„Moravski koridor predstavlja novu razvojnu šansu za domaću privredu, industriju i turizam. Njegova izgradnja u znatnoj meri doprineće napretku i na lokalnom nivou, jer će se za opštine koje se nalaze na njegovoj trasi i tamošnje stanovništvo otvoriti brojne mogućnosti“, podvukao je Đurić.

Sagovornici su iskoristili susret da razmotre i aktuelnu situaciju u regionu Zapadnog Balkana, kao i najvažnija međunarodna pitanja, konstatujući da je pronalazak mirnog rešenja za ukrajinsku krizu od najveće hitnosti, navedeno je u saopštenju.

Back to top button