Hronika

Дисциплински поступак против ученика који су изазвали пожар у школи

СрбијаРеално /БЕОГРАД/ 2. 12 – Против неколико ученика осмог разреда Основне школе „Бранко Радичевић” који су пре два дана изазвали пожар у мушкој свлачионици школе биће покренут дисциплински поступак.

Паралелно са овом мером школе, истрагу о инциденту води и полиција, изјавио је градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак.

Он је данас обишао ову новобеоградску школу у којој је делимично изгорела једна просторија, о чему се очекује извештај ватрогасаца, и где срећом није било повређених.

“Само брзом реакцијом запослених који су по избијању брзо угасили пожар избегнута је трагедија, што је заиста најважније. Међутим оно што је поражавајуће за нас, као друштво, и за родитеље јесте чињеница да прве индиције указују на то да је узрок пожара дечја игра или чак изазов са друштвених мрежа”, рекао је Гак.

Директорка школе Сузана Липић истакла је да се и даље воде разговори са свом децом која су тог дана била присутна у мушкој свлачионици те да је у случај укључена и полиција будући да се ради о старијим малолетницима од 14 година.

“Из досадашњих разговора сазнали смо да су дечаци палили марамицу натопљену алкохолом, али ће истрага свих надлежних институција утврдити како се све заиста и догодило. Штету ћемо санирати, а она није мала”, рекла је Липић.

Школу „Бранко Радичевић” похађа око 1.400 ученика.

Back to top button