BeogradHronikaIzdvojene vesti

JEZIVO! Ubica napravio plan napada i sastavio spisak đaka KOJE ŽELI DA UBIJE! SKICA IZGLEDA KAO IZ IGRICE!

SrbijaRealno/BEOGRAD/03.05.23. – Maloletni ubica Kosta K. pre nego što je upao u Osnovnu školu “Vladislav Ribnikar” napravio je na parčetu papira plan napada, a sastavio je i spisak na kom su se našla imena đaka koje je želeo da ubije, piše Informer.

Načelnik beogradske policije Veselin Milić je rekao da je u 8.40 zamenica direktorke pozvala dežurnu službu da prijavi pucnjavu, dok je sam izvršilac zvao 8.42 priznavši šta je uradio.

Milić je na konferenciji za štampu pokazao Kostine planove i slice koje je napravio pre masakra. On je naveo da je policija reagovala čim je dobila prijavu:
– Upućene su patrole. Tom prilikom je stradalo osam pripadnika škole, sedam devojčica i jedan dečak, kao i radnik obezbeđenja. Još šest učenika je povređeno, četitri dečaka i dve devojčice, kao i nastavnica. Ovo je u srpskom drušvu nezapamćeno. Odmah na licu mesta lišen je slobode, pronađeno je oružje kojim je izvršeno krivično delo – kazao je Milić. 

Kako je naveo ubica je ovo dugo smišljao:
 Ovo je planirano mesec dana. Pištolj koji je nađen je uzeo iz stana od svoga oca, ostavio u torbu, pripremio i poneo 4 molotovljeva koktela. Pucao je u radnika obezbeđenja, a potom se okrenuo ka deci, pucao ka njima i lišio ih života. Ušao je u učionicu, pucao ka učiteljici. Nakon toga poziva policiju i lišavamo ga života. Ovo je bio spisak dece koju je planirao da likvidira. Sam je radio plan ulaza u školu i kako je sam rekao, odredio je prioritetne mete. Skica izgleda kao iz neke igrice – kazao je Milić i pokazao skicu.

– Ovim putem u ime MUP i svoje lično izražavam iskreno saučešće porodicama smrtno stradale dece i radnika obezbeđenja.

Back to top button