Beograd

ЈКП „Градска чистоћа” током ноћи и јутра наставило уклањање снега

СрбијаРеално/БЕОГРАД/13.12 – ЈКП „Градска чистоћа” услед снежних падавина ради појачаном динамиком, а екипе су у протекла 24 сата константно на терену распоређене на десет београдских општина које су у надлежности овог предузећа, саопштено је из ЈКП „Градска чистоћа”.

Како се наводи, од јутрос је на терену 380 комуналних радника, 50 транспортних возила и десет радних машина ангажованих на уклањању снега и посипању соли.

У трећој смени је 180 комуналних радника уклањало снег са прилаза пешачким прелазима, аутобуских стајалишта, јавних степеништа, тротоара ширих од пет метара и чистили снег у пешачким зонама. Екипе су наставиле и са посипањем соли како би се спречило формирање леда. Осим људства ангажована је и механизација, па су на београдским улицама током ноћи била 33 транспортна возила и седам радних машина ЈКП „Градска чистоћа”.

Иако је било отежано одношење смећа у појединим деловима града услед обимних падавина, ЈКП „Градска чистоћа” је успело да стигне до готово свих локација и испразни судове за одлагање отпада. Одношење смећа и даље је отежано у уским и стрмим улицама које су и даље непроходне за камионе „Градске чистоће”.

Back to top button