Svet

Лукашенко је лажном назвао могућност распоређивања нуклеарног оружја у Белорусији

СрбијаРеално/Минск/26.02.22. – Председник Белорусије Александар Лукашенко и председник Француске Емануел Макрон разговарали су током телефонског разговора о теми могућег размештања нуклеарног оружја на територији Белорусије, белоруски председник је то назвао „лажном“, пренео је у суботу Спутњик Белорусија.

„У суботу увече одржан је телефонски разговор између председника Белорусије и Француске Александра Лукашенка и Емануела Макрона… Друга тема била је о оружју, укључујући нуклеарно оружје и његовом могућем размештању у Белорусији. Kао одговор на ово питање, председник Белорусије реаговао је опаском: „лажна“, напомињући да „ако се народ Белорусије не задави, не само о нуклеарном оружју, већ и о конвенционалном оружју, не може бити говора“, наводи се у поруци позивајући се на прес-службу белоруски председник.

„У суботу увече одржан је телефонски разговор између председника Белорусије и Француске Александра Лукашенка и Емануела Макрона… Друга тема била је о оружју, укључујући нуклеарно оружје и његовом могућем размештању у Белорусији. Kао одговор на ово питање, председник Белорусије реаговао је опаском: „лажна“, напомињући да „ако се народ Белорусије не задави, не само о нуклеарном оружју, већ и о конвенционалном оружју, не може бити говора“, наводи се у поруци позивајући се на прес-службу белоруски председник. Преноси Тасс

Back to top button