Izdvojene vestiPolitika

Михајловић: Верујем у добре вести за Србију из Сочија

СрбијаРеално/БЕОГРАД/23.11 – Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић изјавила је данас на отварању 16. међународног сајма енергетике, да верује у добре вести за Србију и њене грађане, а након сусрета председника Србије Александра Вучића и председника Руске Федерације Владимира Путина у Сочију.

“Очекујем да ће председник Србије Александар Вучић на састанку са председником Русије Владимиром Путином успети да направи један одржив и важан договор о снабдевању гасом и да ће Србија имати стабилност у гасном сектору“, казала је Михајловић.

Две ствари су ту важне, не само цена гаса, него дугорочно снабдевање, истакла је потпредседница владе.

“Читав свет има проблема са снабдевањем гасом, без обзира на то да ли су разлози те кризе политички или економски. Према томе, ако будемо успели да добијем дугорочни уговор са одрживом ценом, која не може бити 270 долара за 1.000 метара кубних као што је била, али свакако верујем да ће да буде прихватљива, и свакако верујем да је “Србијагас” заједно са “Гаспромом” већ радио на томе и да ће након тог састанка Србија имати једну стабилност у гасном сектору“, рекла је Михајловићева.

Back to top button