Izdvojene vestiSrbija

Ministar Gašić obišao obnovljene prostorije Odeljenja za vanredne situacije u Кruševcu

SrbijaRealno/KRUŠEVAC/26.02.23.- Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao je danas u Кruševcu, zajedno sa vršiocem dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Lukom Čaušićem i gradonačelnicom Кruševca Jasminom Palurović, u potpunosti obnovljene i opremljene prostorije Odeljenja za vanredne situacije u Кruševcu i istakao da je veoma ponosan na saradnju lokalne samouprave i islužbi MUP-a, što je, kako je rekao, preduslov za uspešnu zaštitu grada od svih nepogoda i vanrednih situacija kojima priroda može da iznenadi.

„Ta saradnja je i potvrda onoga što, kao rođeni Кruševljanin znam i često ističem, a to je da su Кruševljani dobri i kvalitetni ljudi, koji cene svako ulaganje, svaki korak koji napravimo unapred, posebno kada je u pitanju njihova bezbednost i bezbednost njihove imovine. Zato sam danas zaista srećan jer ovaj novi, uređeni prostor i veoma ugodan ambijent za rad Vatrogasno-spasilačkog bataljona, omogućava lakši, bolji i najvažnije efikasniji rad, kako vatrogasaca-spasilaca, tako i inspektora Odeljenja za vanredne situacije u Кruševcu“, rekao je ministar Gašić.

Tokom obilaska predstavljeno mu je i novo vatrogasno-spasilačko navalno vozilo, koje će, što je ministar i istakao, znatno unaprediti rad vatrogasaca-spasilaca.

„Ulagaćemo još, opremaćemo, graditi i obnavljati objekte Sektora za vanredne situacije na teritoriji cele Srbije i beskrajno sam zahvalan predsedniku Vučiću i Vladi Republike Srbije na ogromnoj podršci i razumevanju koje nam pružaju, kako bismo bezbednost građana i njihove imovine podigli na najviši nivo i ostvarili jedan od strateških ciljeva Ministarstva unutrašnjih poslova – da u borbi sa vanrednim situacijama budemo najefikasniji u Evropi“, poručio je ministar i naglasio da su hrabri srpski vatrogasci-spasioci uvek spremni da pomognu i da su po humanosti, znanju i efikasnosti poznati daleko van granica naše zemlje.

„Mnogo je primera, ali ću podsetiti na poslednju akciju u Turskoj, kada ste celu Srbiju učinili ponosnom i učvrstili njeno mesto na najvišem stubu herojstva, junaštva i nade.Sa ponosom sam čitao tekstove i gledao priloge svetskih medija o hrabrosti i humanosti koje iskazujete svugde gde je pomoć potrebna. Svestan sam koliko je to teško, koliko napora i odricanja je potrebno da uložite i podnesete da biste svoje zadatke ispunili na najvišem nivou. Svestan sam i toga da uvek deo sebe ostavite na tim zgarištima nečije sreće, uspomena i nade. I u kućama poplavljenim mešavinom vode iz rečnih korita i suzama beznađa i očaja.Zato država Srbija brine o vama, da vam pružimo što bolje uslove za rad, da vas opremimo po najsavremenijim standardima i poboljšanjamo uslove i kvalitet vašeg i života vaših porodica“, poručio je ministar Gašić vatrogascima-spasiocima i zahvalio im se na ikoni Neopalime Кupine, zaštitnice vatrogasaca, koja mu je danas uručena.

Gradonačelnica Кruševca Jasmina Palurović istakla je izuzetno dobru koordinaciju gradske uprave, Odeljenja za vanredne situacije i Policijske uprave u Кruševcu, zahvaljujući kojoj su uspešno prevazišli vanredne situacije sa kojima su se suočavali.

Back to top button