Izdvojene vestiTurizam

Мокра Гора једно од најбољих туристичких села на свету у 2021. години

СрбијаРеално/МАДРИД/2.12 – Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић учествовала је на 24. заседању Генералне скупштине Светске туристичке организације Уједињених нација (UNWTO) у Мадриду, у оквиру које је на церемонији доделе награда “Најбоље туристичко село” проглашена Мокра Гора.

,,Мокра Гора у Србији је са разлогом проглашена за једно од најбољих туристичких села 2021. године у свету. Светска туристичка организација препознала је Мокру Гору као изузетан пример руралне дестинације са огромним потенцијалом за унапређење сеоског туризма. Мокра Гора је туристичко село које негује културу и чува традицију, слави разноликост, пружа могућности за развој одрживог туризма и чува биодиверзитет”, рекла је Матић.

Она је додала да је Мокра Гора село које је дочекало свој ,,нови живот” у 21. веку и да захваљујући јединственој Шарганској осмици, као и граду Мећавник – Дрвенград, представља туристичку атракцију у Западној Србији коју годишње посети велики број туриста из земље и света.

Матић је истакла да Република Србија остварује одличну сарадњу са Светском туристичком организацијом Уједињених нација, која се огледа у активном учешћу у раду њених тела, као и програмима и пројектима Организације и захвалила се свима који су гласали за Србију и Мокру Гору.

Светска туристичка организација Уједињених нација представља најважније глобално тело за међународни туризам, а заседање Генералне скупштине ове организације била је прилика да се окупе сви важни представници земаља из целог света како би разговарали о постојећем стању и могућностима унапређења туризма.

Back to top button